Μέλι Χασάπης Μέλι Λήμνου

Ανωτάτης ποιότητας προϊόντα & Διακρίσεις

HoneyHasapis βραβεύσεις διαγωνισμών GTA 2015,2016,2017, OLYMP AWARDS 2016 + TOP 20 product & APIMONDIA Τουρκία 2017
Image description

Το εξαιρετικής ποιότητας Μέλι Χασάπη από άγριο θυμάρι, συλλέγεται από το θυμαρότοπο της Σκανδάλης, Νοτιοανατολικά της Λήμνου, κατά το μήνα Ιούνιο.

Περί μελιού Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες του γένους Apis, και το μεταποιούν για την τροφή τους το χειμωνα, σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν εντος της κυψελης στις κηρήθρες τους.


Το μέλι περιέχει κατά 75-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη, γλυκόζη και σουκροζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.


Σύμφωνα με την ανθική προέλευση του μελιού, παρουσιάζεται ανάλογη κρυστάλλωση η οποία δεν επηρεάζει τα συστατικά του μελιού ή την ποιότητά του. Η κρυστάλλωση ωφείλεται στην αναλογία φρουκτόζης/ γλυκόζης η οποία χρησιμοποιείται ως δείκτης πρόγνωσης του φαινομένου της κρυστάλλωσης. Οταν ο δείκτης είναι περίπου μια μονάδα κρυσταλλώνει γρήγορα.


Είναι γνωστές από την αρχαιότητα, οι αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές δράσεις του μελιου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος, το ασβέστιο και άλλα. Το θυμαρίσιο μέλι τονίζεται από το μοναδικό κεχριμπαρένιο χρώμα, το ιδιαίτερο άρωμα και τη μοναδική του γεύση.


Στο άγριο θυμαρίσιο μέλι, η κρυστάλλωση είναι φυσική. Για να το αποκρυσταλλώσετε, τοποθετήστε το βάζο σε ζεστό νερό 45-50°C, και αναδεύστε αργά έως επαναφοράς της ρευστότητάς του. Εναλλακτικά καταναλώστε το επίσης και στην κρυσταλλωμένη του μορφή.

Ο κατάλογος εξαγώγιμων προϊόντων για το 2015-17 είναι διαθέσιμος για ανάγνωση στο issuu

honeyhasapis-cat2015-17.pdf
Κατεβάστε τον κατάλογο 2015-17 (PDF)

Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Great Taste Αγγλίας- ΣΧΟΛΙΑ ΚΡΙΤΩΝ:

Ανωτάτης ποιότητας, άγριο θυμαρίσιο μέλι  Honey Hasapis από τη Λήμνο (μονοανθικό)


  • Ωραίο χρώμα και  πυκνότητα


  • Ευχάριστη γεύση μελιού

 

Αφιερώνουμε όλα τα βραβεία μας, στους εξέχοντες καταναλωτές και θαυμαστές των προϊόντων μας, οι οποίοι το αγάπησαν και μας ενθάρρυναν στην τελειοποίησή των !


Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας !

Μέλι Χασάπη! Ανωτάτης ποιότητας, άγριο θυμαρίσιο μέλι  Honey Hasapis από τη Λήμνο, μονοανθικό, HoneyHasapis
HoneyHasapis Ανωτέρας ποιότητας άγριο θυμαρίσιο μέλι  από τη Νήσο Λήμνο, πολυανθικό, Μέλι Χασάπης

Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Great Taste Αγγλίας- ΣΧΟΛΙΑ ΚΡΙΤΩΝ:

Ανωτάτης ποιότητας, άγριο θυμαρίσιο μέλι  με αγριολούλουδα από τη Λήμνο (πολυανθικό)


 

  • Υπέροχο πλούσιο χρώμα και πλούσια υφή. Η γεύση ήταν πραγματικά The flavour was truly εξαιρετική, με τόση προσωπικότητα, πολυπλοκότητα και έκταση. Στο μέλι αυτό, μπορείτε να γευτείτε πραγματικά θυμάρι και In this honey you can really taste thyme and τριφύλλι. Οι κριτές ενδιαφέρονται να μάθουν από που να το προμηθευτούν.


  • Τραπέζι Νο8: Απίστευτα φανταστικό. η περιπλοκότητα των αρωμάτων είναι αξιοθαύμαστη, το τελείωμα ίσως ακόμη περισσότερο, ένα καλειδοσκόπιο αρωμάτων, εκρήξεων γεύσεων και  απολαυστικής γλυκύτητας που αναδύεται. Το νέο μας αγαπημένο μέλι.
Mελι Λημνου φωτο: Μελισσες στην εισοδο της κυψελης μεταφερουν γυρη.