Μέλι Χασάπης Μέλι Λήμνου

Ανωτάτης ποιότητας προϊόντα & Διακρίσεις

HoneyHasapis βραβεύσεις διαγωνισμών GTA 2015,2016,2017, OLYMP AWARDS 2016 + TOP 20 product & APIMONDIA Τουρκία 2017
Image description

Το εξαιρετικής ποιότητας Μέλι Χασάπη από άγριο θυμάρι, συλλέγεται από το θυμαρότοπο της Σκανδάλης, Νοτιοανατολικά της Λήμνου, κατά το μήνα Ιούνιο.

Περί μελιού Το μέλι είναι ένα αρωματικό, ιξώδες, γλυκό υλικό που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών, το οποίο μαζεύουν οι μέλισσες του γένους Apis, και το μεταποιούν για την τροφή τους το χειμωνα, σε ένα πυκνότερο υγρό και τελικά το αποθηκεύουν εντος της κυψελης στις κηρήθρες τους.


Το μέλι περιέχει κατά 75-78% σάκχαρα (κυρίως φρουκτόζη, γλυκόζη και σουκροζη) και λόγω της σχετικά χαμηλής του υγρασίας, δεν ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών.


Σύμφωνα με την ανθική προέλευση του μελιού, παρουσιάζεται ανάλογη κρυστάλλωση η οποία δεν επηρεάζει τα συστατικά του μελιού ή την ποιότητά του. Η κρυστάλλωση ωφείλεται στην αναλογία φρουκτόζης/ γλυκόζης η οποία χρησιμοποιείται ως δείκτης πρόγνωσης του φαινομένου της κρυστάλλωσης. Οταν ο δείκτης είναι περίπου μια μονάδα κρυσταλλώνει γρήγορα.


Είναι γνωστές από την αρχαιότητα, οι αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές δράσεις του μελιου, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, το κάλιο, ο φώσφορος, το ασβέστιο και άλλα. Το θυμαρίσιο μέλι τονίζεται από το μοναδικό κεχριμπαρένιο χρώμα, το ιδιαίτερο άρωμα και τη μοναδική του γεύση.


Στο άγριο θυμαρίσιο μέλι, η κρυστάλλωση είναι φυσική. Για να το αποκρυσταλλώσετε, τοποθετήστε το βάζο σε ζεστό νερό 45-50°C, και αναδεύστε αργά έως επαναφοράς της ρευστότητάς του. Εναλλακτικά καταναλώστε το επίσης και στην κρυσταλλωμένη του μορφή.

Ο κατάλογος εξαγώγιμων προϊόντων για το 2015-17 είναι διαθέσιμος για ανάγνωση στο issuu

honeyhasapis-cat2015-17.pdf
Κατάλογος 2015-17. Αναμενεται εκδοση 2018 συντομως

Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Great Taste Αγγλίας- ΣΧΟΛΙΑ ΚΡΙΤΩΝ:

Ανωτάτης ποιότητας, άγριο θυμαρίσιο μέλι  Honey Hasapis από τη Λήμνο (μονοανθικό)


  • Κεχριμπαρένιο κόσμημα !. Λαμπρή συνέπεια.

  • Ενα διαυγές μέλι με απίθανο άρωμα θυμαριού και εξαιρετικά μεταλλικό στο στόμα.

  • Εξαιρετικά ισορροπημένο !.

 

Αφιερώνουμε όλα τα βραβεία μας, στους εξέχοντες καταναλωτές και θαυμαστές των προϊόντων μας, οι οποίοι το αγάπησαν και μας ενθάρρυναν στην τελειοποίησή των !


Ευχαριστούμε για την προτίμησή σας !

Μέλι Χασάπη! Ανωτάτης ποιότητας, άγριο θυμαρίσιο μέλι  Honey Hasapis από τη Λήμνο, μονοανθικό, HoneyHasapis
HoneyHasapis Ανωτέρας ποιότητας άγριο θυμαρίσιο μέλι  από τη Νήσο Λήμνο, πολυανθικό, Μέλι Χασάπης

Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας Great Taste Αγγλίας- ΣΧΟΛΙΑ ΚΡΙΤΩΝ:

Ανωτάτης ποιότητας, άγριο θυμαρίσιο μέλι  με αγριολούλουδα από τη Λήμνο (πολυανθικό)


 

  • Τραπέζι 3: Ενα όμορφο χρυσό χρώμα και συνέπεια. Η γλυκύτητα αυτού του μελιού ακολουθείται από μια υπέροχη γεύση του Θυμαριού. Το φινίρισμα είναι πολύ καθαρό και τελειώνει με τη γεύση του Θυμαριού στο τέλος του ουρανίσκου.

  • Τραπέζι Ρ1: Ενα θαυμάσιο μπουκέτο  ανθών ακολουθούμενο από μια λεπτή απαλή και κρεμώδη υφή με απαλές νότες από άγριο θυμάρι.
Mελι Λημνου φωτο: Μελισσες στην εισοδο της κυψελης μεταφερουν γυρη.